maanantaina, helmikuuta 12, 2007

En tiedä millaisin mittarein televisiosarjoja yleensä ja L-koodia erityisesti tulisi arvioida, mutta jos tunnustelen omia yksityisiä tunteitani, olen kiitollinen siitä miten ja missä määrin minua on hämmennetty. Olen varmaan sanonut saman asian ennenkin, mutta minkäs mahtaa. Luulen, että kyseessä on seksin ja rakkauden, niiden suhteen määrittelystä. Kumpikaan ei ole toisen ala- taikka yläkategoria (paitsi tietysti siinä mielessä, että rakkaus kattaa ja ylittää kaiken). Seksi ja seksuaalisuus L-koodissa on metafora kaikelle sille, mikä on hyväksyttävä itsessä ja toisessa, jotta rakkaus tulisi toteen.

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

Anonymous Veloena said...

Suhteuttavatko ne noihin myös ystävyyden käsitettä, kysyy utelias televisioton.

8:58 ap.  
Blogger KK said...

Käsittääkseni kyllä. Seksi ja seksuaalisuus (tässä tapauksessa erityisesti homoseksuaalisuus ja transseksuaalisuus) ovat tietysti korostetusti esillä, koska sarja kuvaa nimenomaan ystävien/rakastajien muodostamaa lesboyhteisöä. Mutta kyseessä on myös draamallinen välttämättömyys: sarja ei voisi käsitellä aihettaan, jos sen pitäisi käsitellä siinä sivussa myös kaikki valtaväestön asiat.

Toisaalta sarjan nerokkuus ja loisto perustuu juuri siihen, että käsitellessään jotain erityistä se tulee käsitelleeksi myös jotain yleistä. Ihminen on huojuva identiteetti, jonka perusteita hän joutuu koko ajan tarkistamaan suhteessa itseensä ja suhteessa touisiinsa, siis myös ystäviinsä ja rakastajiinsa.

12:32 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home