keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Suru katsoo pienestä raosta.

Tunnisteet:

9 Comments:

Anonymous j.p. sipilä said...

kyllähän minä tuon tiesin, mutta mitä se katsoo?

3:13 ip.  
Blogger KK said...

Te näsäviisaat nuoret, mihin mä teidän kanssanne vielä joudunkaan.

Usko tai älä, alkuperäisessä versiossa, siinä jonka jo melkein ehdin postata ennen kuin Hallmarkilta tulivat väliin, luki että "katsoo maailmaa". Eikö olisikin ollut selkeää, "ymmärrettävää" runoutta?

Nyt se on tuollainen mikä lie puolivillainen, hämärä "miete" josta ei oikein tiedä katsooko suru jotain vai katsommeko me surua joka katsoo meihin.

Miksei voisi saman tien sanoa:

Olen nähnyt surun silmän
Idolsin semifinaalissa.

Karri Kokko
Poet of Hallmark

PS. Pahinta kaikessa on (kun siis tekee fiktiota) että tämäkin on ihan "omasta elämästä".

3:32 ip.  
Anonymous j.p. sipilä said...

eksyksiin, olkoon vastaus ensimmäiseen kysymykseesi.

Toiseen: voi! ja sittenhän se vasta tosi-tv:tä / -runoutta olisikin! historian myöhäisessä havinassa 2400-luvulla juuri tämä säe nostettaisiin 2000-luvun ilmiöiden kuvaajaksi... ja sitten siitä tehtäisiin esseitä, pidettäisiin luentoja ja sitten joku tuomas yrittäisi selittää, että aikautensa ääni (kokko) vain tokaisi sen vastauksena näsäviisaille nuorille ja sitten kaikki väittäisivät vastaan ja sanoisivat, että niin ei voi olla... koska tässä säkeessä on kaikki se mikä on 2000-lukua. ja sitten tulisi kova väittely. ja sitten tulisi postkokko -aika, joka tuhoaisi kaiken mitä tämä säe sanoi 2000-luvusta... ja sitten tämäkään ei tyydyttäisi kaikkea ja hiljalleen säe nostettaisiin jälleen kunniaan, mutta maltillisemmin ja sitten sanoittaisiin, että se kuvaa osittain 2000-lukua vaan ei kokonaan kokkokokoaakokonkokoon...

hyvää pääsiäistä!

4:54 ip.  
Anonymous herra Nutz said...

Veikkaisin kuitenkin, että jälkipolvet tulevat puhumaan Karri "Runouden King Kong" Kokosta.

5:06 ip.  
Anonymous hra Nutz said...

Tämä oli siis vastaukseni kysymykseen "Te näsäviisaat nuoret, mihin mä teidän kanssanne vielä joudunkaan." Kirjoitin sen siis vahvasti yllytettynä!
(ks. artikla 7. osoitteesta http://www.ykliitto.fi/ihmis/julistus.htm)

6:25 ip.  
Blogger KK said...

Jep, jep. Viimeistään tässä kohtaa jokainen järkevä blogi-isäntä poistuisi kulisseihin ja antaisi keskustelun jatkua omalla loistavalla painollaan, mutta minähän en sellaisesta mitään tajua.

Jiipeen paisuttelussa hyväksyttävää, ehkä joka anteeksi annettavaa on paisuttelun mahdottomuus. Voin vain kuvitella sitä järjestelykomiteoitten tuskaa 2400-luvun lopulla, kun kansakunta valmistautuu yhtä aikaa Agricola-millenniumin ja "surulaulajain" puolimillisen muodostaman paralleeliaksiooman juhlintaan.

Sen sijaan Herr Nutzin tyypittelyssä kiinnittyy huomio populaarikulttuurin ikonostasiassa esiintyvään keskeiseen figuuriin, King Kongiin. Eihän tästä ole kuin vuosi tai jotain kun Rauno Räsänen risti allekirjoittaneen suomalaisen runouden Batmaniksi. Go figure.

8:58 ip.  
Anonymous j.p. sipilä said...

niin. blogisi päättä hetki sitten sensuroida minua tai sitten sormeni tekivät sen pelastaakseni sinut tai minut joltakin - menen ja tiedän.

eli, persoonaan asti en ole vielä yltänyt, vaan jäin ihan vain sitä ihanaa tätä tosi-tv:n vuosikymmenen ja tämän vuosituhannen alkun ja vaihteen summaavaa säettä ihastelemaan. sitä kuinka selvältä ja siksikin myös kuivakolta ja hölmöltäkin se meistä nyt vaikuttaa, mutta vuonna 2407 se aiheuttaa yliopistoissa väitöskirjoja ja suuntauksia. Ja siksi myös Karrin persoona nousee keskiöön, koska kukapa silloin (biografismi lähtee nousuun 2374) voi persoonan jättää huomioimatta? ja nyt pitää Karrinkin ehkä toivoa, että sen ajan tutkijat eivät löydä Herra Nutzia ja King Kongia (onneksi King Kongin alkuperäisversion laatu on jo nyt huonohko, joten ei siitä mitään selvää enää silloin saa... tosin se uusi versio aijaijai), mutta tästäkään ei tarvitse olla huolissaan enemmän sinun kannattaisi pelätä postkokkoismia, joka julistaa kokoismin kuolleeksi ja se ei tee hyvää kennellekään (saatikka sinulle). siksi ehdotan toimenpiteitä!:

kirjoita vastine idols-säkeellesi, mutta laita se piiloon, jätä se odottamaan 400 vuotta (tämän pitäisi onnistua asettamalla postauksen ajalle pvm 4.4.2407 klo 8:32 (onnistuu ainakin wordpressissa), jolloin vastine katoaa verkon uumeniin, kunnes 400 vuoden päästä se pulpahtaa pinnalle ja postkokkoismi ajautuu väistämättä kriisiin ja sitten Iltalehden otsikossa lukee "Kokko elää!"

- hmm... itse asiassa sain tästä mongerruksesta idean: menen heti kirjoittamaan runon ja laitan sen ilmestymään blogiini 22.2.2222 klo 22:22 ja ihmettelen sitä sitten neljäkymmenenyhden kynnyksellä ja muistan tämän kaiken...

Ehkä kaikki tarkoitus tällä mongertamisella on todeta, että asiat näyttävät aina kauempaa (ajallisesti tai matkallisesti) suuremmilta ja ne riistäytyvät käsistä. Miksi ei tällekin viattomalle keskustelulle voisi niin käydä.

9:37 ip.  
Anonymous j.p. sipilä said...

ps. pahoittelen näppäilyvirheita, kun pitäisi samalla katsoa matrixin viimeistä osaa...

9:38 ip.  
Blogger KK said...

Aivan mieletön, posketon, loistava, ällistyttävä, mind-boggling idea! Siis ehdottomasti kirjoittamaan runoja satojen vuosien päähän tulevaisuuteen. Se täytyy toteuttaa heti!

9:48 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home