torstaina, marraskuuta 23, 2006

Kun ihminen nukkuu,
    sille ei tapahdu mitään.
Mutta kun se ei nuku,
    se voi saada vaikka kalan.
Matti Nykänen, Oho! 46/2006

3 Comments:

Anonymous Jarkko T. said...

Homma on juuri päinvastoin. Kun ihminen nukkuu, hän voi saada vaikka lohikäärmeen. Kun ei nuku, saa vain pakastekalaa.

1:20 ip.  
Anonymous j.p. sipilä said...

tottahan, mutta on rohkeaa arvostella Matti Nykästä, joka oli huolissaan vankilaan menostaan, koska nuoret "jotka katsovat häntä ylöspäin, voivat saada vääriä vaikutteita." Mies on kuitenkin kotoisin surrealistimaasta, jossa vain hän elää ja välillä muistuttaa meitä muita siitä...

Mutta entä jos katson runoa konkreettisesti, unesta jää käteen vain muistot unesta, hereillä pakastekala on oikeasti pakastekalaa, mutta kumpi on "tärkeämpää" on taas toinen kysymys.

Nyt pelkään jo sitä, että Nykänen saa kuulla tästä ja kirjoittaa vankilassa runokirjan ja lukee vankilasta päästyjään runojaan Helsingin rautatieasemalla...

2:20 ip.  
Blogger KK said...

Voi kun tietäisin kuka tai kumpi on oikeassa, runo nyt kuitenkin on. Kun pinnan alla käy, voi käydä että koukku tarttuu kalaan. Jos ei käy, ei käy.

Itse olen tähän mennessä varonut käyttämästä meidän Mattia hyväksi. Nyt oli pakko. Tässä sitaatissa kaikki on kohdallaan. Ei ole sattumaa, että hän mainitsee juuri kalan (eikä esimerkiksi sidukan tai sukset). Kuten JP tuossa sanoo, Matti muistuttaa meitä surrealistimaasta, jossa kovinkaan moni ei ole käynyt, saati että eläisi siellä. Se on paljon se.

4:10 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home