sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Tuokio Tukholmassa 3

Finnish Poetry Now, Ugglan, Tukholma, lauantai 17. 9. 2006.

6 Comments:

Blogger sivuaskel said...

Kiitos Tukholman terveisistä ja tunnelmista! Hienoa että suomalaisen nykyrunouden lahjakkaat taitajat pääsivät rantautumaan. Kuvista ja tekstistä päätellen onnistunut reissu. Vähemmän on enemmän, mot. :)

6:03 ip.  
Blogger KK said...

Kiitos ja ole hyvä. Reissu oli hieno ja porukka loistava, näistä nuorista voimme olla ylpeitä. Toivottavasti tämä yhteydenpito Pohjanlahden yli jatkuu.

Häveliäisyys- ja jääviyssyistä jätin selostuksissani mainitsematta oman osuuteni, mutta näin omalla tontilla se lienee sallittua. Osallistuin talkoisiin lukemalla otteen Varjofinlandiasta. Itse arvioisin lopputulosta lähes katastrofaaliseksi, en nimittäin tahtonut nähdä mitään kellarin hämärässä ja jouduin arvaamaan puolet sanoista. Muutkin taisivat olla samaa mieltä, koska olin ainut koko 30 runoilijan joukosta, joka kirvoitti yleisöstä huudon: "Lopeta! Lopeta!" Saavutus tietysti sekin ja kaikessa kyseenalaisuudessaan kunnia, josta aion olla ylpeä. Mutta kysymys kuuluu, olinko tosiaan niin surkea, vai onko Varjo niin ihanan kammottava teksti, ettei sitä kestä kuunnella kuolematta puhdistavaan nauruun. Perusteista kiistellään...

6:38 ip.  
Blogger Sven Laakso said...

Toivottavasti "varjo" nähdään jo pian näyttämösovituksena. On aika skandaalimaista, että sitä saadaan odottaa ja odottaa. Ainakin se vaikutus esitykselläsi oli, että eräs suomalainen runovaikuttaja lupasi ryhtyä ajamaan "varjoa" näyttämömonologiksi. Siinä voi kyllä sitten -ainakin tällainen itsekin masennukseen taipuvaisempi ihminen- kuolla nauruun.

1:36 ip.  
Blogger KK said...

Ajatus näyttämöllä (pienellä) esitetystä Varjo-monologista on ollut minullakin mielessä heti alusta lähtien. Pitäisi varmaan ryhtyä aktiivisesti tyrkyttämään tekstiä oikeisiin käsiin. No, ehkä tuo mainitsemasi henkilö teke sen puolestani.

5:22 ip.  
Blogger marko said...

Mun mielestä Varjo toimi mainiosti. Ja siitä pitäisi ehdottomasti tehdä myös äänitallenne, jossa lukisit sen kokonaan alusta loppuun.

dideaanz

9:35 ip.  
Blogger KK said...

No mikä ettei. Lukusuorituksena se kuitenkin vaatisi melkoisesti harjoittelua. Mulla on itselläni analoginen Fostex neliraituri, mutta se on aika low fi. Kunhan ei vielä mietitä videota tai oheistuotteita. Tai miten olisi Varjofinlandia pillerirasia, oksennusastia, mäyräkoira, suklaapatukka, tyyny tosi väsyneille...

9:56 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home