maanantaina, elokuuta 21, 2006

Tärkeistä asioista 2

Tulen kaukaa omasta elämästäni
täsmälleen siihen.
Aika on meille lempeä,
eikä kielellä pitkä matka minnekään.

6 Comments:

Anonymous Tui said...

Kaukaa unen maasta saavuttuaan on tämä runo lempeä herätys tähän aamuun. Erittäin kaunis runo, kiitos.

7:08 ap.  
Blogger KK said...

Olen liikutukseen asti otettu, kun sanot runoani kauniiksi. Kiitos.

5:15 ip.  
Blogger hanhensulka said...

Kaukaa on tultava pois, että pääsee lähelle. Ja läheisyys tekee ajankin lempeämmäksi. Tässä kaikki tavut pyörivät somasti kielellä, niin kauniisti.

12:51 ip.  
Blogger KK said...

Lämmittäviä sanoja, hyvä H-s. Niillä on sikälikin merkitystä, että viime aikoina pääasiassa inappropriaatiota eli muilta vaivihkaa varastamista harrastetuani olen taas yrittämässä omillani toimeen tulemista, monessakin mielessä. Lyyris-eleginen ilmaisu yhdistettynä omasta elämästä poimittuun aiheistoon on toinen rakkauteni, ja siksi onnistumisen kokemus tuntuu hyvältä, miksi minä sen kieltäisin. Miksei runo itsessään voisi joskus olla kaunis ja turha kuin kedon kukka. Ainakaan minä en koe olevani sidottu yhteen ilmaisuun tai välinevarastoon. Toisaalta onhan tuossakin "lainattua", varovainen muunnelma ajasta, joka kohtelee meitä toisinaan lempeästi. Eli tulkoon sekin sanotuksi, että aion kyllä vastakin käydä "vieraissa".

3:54 ip.  
Anonymous Tui said...

Katsotaan hyväksyykö blogspot nyt viestini. Protestoin äänekkäästi ilmausta "kaunis ja turha" vastaan. Ymmärtänen kontekstin ("joskus - - kedon kukka"; tosin kedon kukka ei koskaan ole turha), mutta jos runo kauniina luomuksena vetoaa lukijan sydämeen ja tunteisiin, miten se voisi olla turha? Mikä turhuuden tekisi? Sanojen tai ilmaisun kauneus, tunteiden liikuttaminen tai herättäminen? Eihän runon vain tai pääasiassa tule vedota älyyn.

Olin lukevinani vastakommentistasi hienovaraista ironiaa liikutuksineen, mutta miksi ihmeessä? Onko kauneus pelottavaa?

7:09 ap.  
Blogger KK said...

Ei huolta, Tui. Kyllä minä olen aidosti kiitollinen saamastani palautteesta.

Kaunis ja turha kuin kedon kukka? Tarkoitin kukkain turhamaisuutta, sitä kuinka ne tuntuvat säteilevän kauneutta pyyteettä, näennäisesti ilman tarkoitusta (tai ajatuksia), ihan vain omaksi ilokseen.

9:27 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home