lauantaina, kesäkuuta 17, 2006

White nights

Runon minimi 3.20

6 Comments:

Blogger marko said...

Nää on hienoja. Onko näissä ilmeisesti kaikissa sama taustakuva, vai mistä nuo värit tulee?

lellczd

9:07 ip.  
Blogger KK said...

Kiitti! Kaikki kaksikymmentä perustuvat yhteen ja samaan originaaliin, jonka tein siirtämällä ensin Runon minimi numero kolmen tekstinä Paintiin. Kaikki muut 19 versiota ovat sitten Shopparilla tehtyjä. Värit ilmaantuivat jostakin. En niitä varsinaisesti maalaillut tekstin päälle, vaan kaikki on joko Image adjustmentilla, filttereillä tai muilla Shopparin työkaluiulla aikaansaatuja. Nuo loppupään värikkäät, joista itsekin olen aika ihmeissäni, syntyivät kun kokeilin Shopparin healing brushia. En itsekään oikein tajua, miten se toimii: jostain syystä se ikään kuin paikkaa olemassa olevaa edellisen kuvan tiedoilla tai jotain. Selitä sinä.

9:17 ip.  
Blogger KK said...

Lisään vielä, kun ohjelmani on olla täysin läpinäkyvä, että kaikkien 20 kuvan tekemiseen kului melkein minuutilleen neljä tuntia: numero ykkösen tiedoissa lukee kellonika 16:00:24 ja viimeisen 20:01:20. Välillä kävin toki saunassa. Ja seurasin muiden blogeja. Ja katselin jalkapalloa. Ja puhuin puhelimessa. Ja lähettelin maileja. No joo, kuten tavallista, olen itse joka kerta eniten ihastunut siihen, jonka olen tehnyt viimeksi. Tuo numero 20 on aika lähellä käsitystäni kauniista. Ja kaikkein hölmöintä tässä kaikessa on se, etten edes osaa käyttää layereitä. Mitä vielä saankaan aikaan (tehtyäni puolentoista tuhatta kuvaa Blonde on Blondeen) kun joku opettaa mulle niiden käytön!

9:42 ip.  
Blogger marko said...

Tuo healing brush kuulostaa aika mystiseltä. Mun ymmärtääkseni sillä yleensä korjataan kuvien pieniä alueita, esim. poistetaan kasvoilta luomi kopioimalla sen päälle sileätä ihoa kasvojen toiselta alueelta, ja Photoshop sovittaa paikkauksen niin, ettei se näytä liian päälleliimatulta. Mutta näköjään sillä pystyy tekemään muutakin! Kloonaava leimasin on toinen hieman vastaava työkalu, jolla pystyy tekemään myös aika jänniä juttuja.

Mä luulin, että noissa on mahdollisesti joku värikuva ylemmällä tasolla, teksti alemmalla tasolla piilossa, ja sitten sä olet tehnyt reikiä värikuvaan, niin että tekstiä paljastuu alta. Layereihin kannattaa ehdottomasti tutustua; veikkaisin, että niiden kanssa leikkiessä sulta irtoaisi helpostikin toiset 1500 kuvaa!

slfanpzo

11:22 ip.  
Blogger Sven Laakso said...

Katsoin ensiksi tämän kuvan, ja totesin, että siinähän on Euroopan sääkartta kivan näköiseksi laitettu.

3:41 ip.  
Blogger KK said...

Tosiaan, Sven. Itse en tuota tullut ajatelleeksi. Mutta tulkinta on sopiva siinäkin mielessä, että olen tehnyt aiemminkin kuvarunoja kartoista.

3:57 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home