perjantaina, huhtikuuta 28, 2006

Onnea kustannusliikkeelle!

Leevi Lehto lukee Charles Bernsteinia.

Savukeidas juhli tänään viisivuotista taivaltaan Helsingin Villa Kivessä. Pistäydyimme paikalla pikaisesti tyttäreni Josefinin kanssa. Ehdimme kuunnella vain pienen osan illan ohjelmasta, mutta se oli kiintoisaa ja tasokasta. Testasin samalla digitaalisen sanelukoneen soveltuvuutta tällaisten tilaisuuksien tallentamiseen. Ääni kyllä tallentui, mutta en ole vielä varma äänen laadusta. Oheinen kuva on otettu kännykkäkameralla, minkä kyllä huomaa. Muuten olen sitä mieltä, että kaikki tällaiset tapahtumat tulisi taltioida järjestelmällisesti sekä äänen että kuvan puolesta. Paikalla näytti olevan paljon tuttuja ja tuntemattomia runoilijoita ja runouden ystäviä. Veikkaan, että ilta jatkui ja jatkuu tälläkin hetkellä pitkälle lauantain puolelle. Kustantamosta kertoo sen uusin tuotanto, neljä vasta ilmestynyttä nimikettä:
Juha Kulmala: ?Mitä te odotatte
Stéphane Mallarmé: Faunin iltapäivä
Katariina Vuorinen: Kylmä rintama
Oscar Wilde: Aristoteles iltapäiväteellä ja muita kirjoituksia
Onneksi olkoon, Ville ja kumppanit!
Audio: Juhana Vähänen lukee kaksi runoa sarjasta Erään lapsen muotokuva (samassa tiedostossa myös trubaduuri Tero-Tero Klappin musisointia).
Leevi Lehto lukee Charles Bernsteinin runon Yleistämättä lainkaan (In Particular, suom. LL ja Tommi Nuopponen).

4 Comments:

Blogger Sven Laakso said...

Hyvät näytteet. Mielenkiintoa herättää myös trubaduuri, kuka mahtaa olla? Olisi kyllä kiva, jos koko illan ohjelma olisi kuunneltavissa.

4:50 ip.  
Blogger KK said...

Voi minua hölmöä, kun en eilisiltana itse kuunnellut nauhoitusta loppuun. Nauhuri oli minulla vasta ensimmäistä kertaa käytössä, joten en tajunnut, että Juhanan jälkeen esiintyneen Tero-Tero Klappin osuus tallentui samaan tiedostoon. Enempää en ehtinyt nauhoittaa, kun jo piti kiirehtiä laittamaan tytärtä unten maille.

10:25 ip.  
Anonymous Ville H said...

Terve K ja J. Trubaduuri oli siis Tero-Tero Klapp, turkulainen performanssitaiteilija ja muusikko. Savukeitaan sivuilla Zarat-niminen kappale kuunneltavissa. Levy
Kokardi eli balladeja piposhowsta
julkaistiin 2002 ja niitä on joitain kappaleita vielä jäljellä.

Kiitokset onnitteluista ja osallistumisesta. Turussa juhlitaan 3.5. Ravintola Kertussa samanlaisella miehityksellä.

11:53 ap.  
Anonymous Tero-Tero Klapp said...

Jopa oli, oma epäonninen soitanta ensi kertaa elävällä tallenteella. Kuulostaa yhtä pahalta kuin esittäessä tuntui, sano, mutta hauskaa silti. Blogin pitäjä näkyy olevan hän eturivissä istunut herrasmies, täten tervehdin jälkikäteen josko perjantainen soitanta osin penkin alle kävi.

3:28 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home