lauantaina, joulukuuta 03, 2005

Oppia ikä kaikki

Runouslehti Tuli&Savu ja digitaalisen runouden sivusto Nokturno ovat koostaneet lukiolaisille suunnatun tietopaketin, jossa esitellään mm.
visuaalista runoutta. Mukana ovat Geof Huth, Jukka-Pekka Kervinen, Jim Leftwich, Mark Young ja nöyrin palvelijanne KK.

4 Comments:

Blogger Iines said...

Tikusta asiaa: Kurkistin linkkejäsi enkä malta olla mainitsematta, että yhä uudelleen minua hämmentää taivutusmuoto Tuli&Savun. Vaikka ei saisi. Hämmentää silti, ja sisäinen kielipoliisini saa hikan, vaikka vaiennan sen hiljaisella niskalaukauksella. Nimi sinänsä on kaunis ja mielikuvia herättävä.

10:27 ap.  
Blogger KK said...

Ihmettelin sitä aikani minäkin, mutta minkäs teet. Joku on joskus keksinyt, että se menee näin. Ehkä virheellinen taivutusmuoto johtuu virheellisestä tavasta kirjoittaa sanat yhteen. Eli että nimi on ikään kuin yksi kokonaisuus, eikä kahden substantiivin luettelo. Ehkä syytä pitäisi kysyä lehden tekijöiltä, vaikka epäilen, että käytäntö on syntynyt ennen heidän aikaansa.

11:21 ap.  
Blogger Iines said...

Kyllä, nimi on tässä varmaan yksi kokonaisuus. Puritaanistenkin kielisääntöjen mukaan nimiä voi nähdäkseni taivuttaa nimenhaltijan haluamalla tavalla, esimerkiksi sukunimeä Lanne voi taivuttaa vaikkapa Lannen, jos kokee Lanteen liian häiritseväksi. Mitään varsinaista "virhettä" tässä ei siis liene, kunhan tuo sisäinen kielipoliisi vain ei olisi niin pikkumainen.

2:35 ip.  
Anonymous Marko said...

Taysin varma en ole, mutta olettaisin kaytannon olevan nimenomaan nykyisen toim ituksen perua. Muistelen esim. vuoden -99 lehdissa kaytetyn korrektia taivutusmuotoa "Tulen&Savun".

(Sori skandimerkkien puute.)

zbpmesda

12:22 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home