lauantaina, lokakuuta 22, 2005

Trackerin kertomaa

Aika monen vakituisen vierailijani käyntijäljet jo tunnistankin, mutta joukossa on myös sellaisia, joiden henkilöllisyys on jäänyt hämäräksi. Ulkomaisten palveluntarjoajien tapauksessa seuranta on useimmiten helppoa. Kun trackerissa lukee Telstra Australia, Intercom Italia, Road Runner, Pacific Bell tai Verizon, tiedän että Mark, Anny, Geof, Jean tai Harry on käynyt kurkkaamassa Muistikirjaani. Kotimaisten kohdalla on vaikeampaa. Sonera Plazan, Elisan tai Helsinki Television käyttäjiä on niin paljon, että vierailijan henkilöllisyyttä on turha käydä arvailemaan. Yhden tai kahden alueellisen laajakaistayhteyden käyttäjän osaan kyllä arvata, sama koskee paria yliopiston koneella surffaavaa. Sen sijaan vakkarien joukossa on kaksi, joiden henkilöllisyys kutkuttaa. Toinen on Vaasan Läänin Puhelimen asiakas, toinen turkulaisen Sampo Groupin aamuvirkku työntekijä. Molemmat pistäytyvät täällä säännöllisesti. Keitä he mahtavat olla? Se varmaan jää arvoitukseksi. Mutta olittepa keitä tahansa, kiitos uskollisuudesta.

10 Comments:

Blogger ~e~ said...

Elukka on ainakin yksi :)

1:14 ap.  
Blogger KK said...

Hyvä niin, ja tietysti kiitokset. Ehkä jopa törmäämme joku kerta, kun käymme lasten kanssa ruokkimassa oravia!

1:35 ap.  
Blogger Iines said...

Samoin minua askarruttaa pari mystistä kävijää. Toinen käy joka päivä monta kertaa, mutta ei nähdäkseni koskaan sano mitään. Miksi hän käy ja kuka lie? Samoin toinen ja muuan kolmaskin käy monta kertaa päivässä.

Ehkä tämä salaperäisyys onkin ihan mukava juttu.

PS Itse käyn kahdella eri koneella suosikkiblogeissani.

11:33 ap.  
Blogger KK said...

Joo, en minäkään epätoivoon aio vaipua. Oikeastaan olen kiinnostunut näistä kahdesta siksi, että he eivät ikään kuin kuulu joukkoon. Tarkoitan sitä, että lukijakuntani on suhteellisen vakio. On nämä 30 tilaajaa, joiden suosikkilistat olen nähnyt ja jotka suurimmaksi osaksi tunnen etunimeltä. Sen lisäksi on ehkä kymmenkunta ulkomaista lukijaa, siinä kaikki. Miksi nämä kaksi jaksavat seurata juttujani, kun niin monet yleensä kirjallisuudesta, runoudesta tai kulttuurista kiinnostuneet selvästi ja kategorisesti ja mielenosoituksellisesti kieltäytyvät linkkaamasta minuun, vaikka heidän linkkinsä minun sivuiltani löytyvätkin. Tottakai nämä ovat myös makuasioita, eivätkä kaikki voi pitää kaikista, mutta joskus tuntuu, että nämä blogilistat luetaan tarkemmin kuin blogin muu sisältö. Schizo-Janne lienee tehnyt viisaimmin kun hänen suosikkilistaltaan löytyy vain yksi blogi. Säästyy näiltä mä en leiki sun kaa kun sä leikit ton kaa jutuilta. Jaa, että miksikö minun listaltani puuttuu tiettyjä kirjailijoita? Yksinkertainen vastaus. Esimerkiksi siksi, että blogi on enemmän kiinnostunut jostain muusta kuin kirjallisista tai esteettisistä kysymyksistä. Eli että siellä soitetaan suuta (usein vielä alatyylisellä kielellä) asioista, jotka eivät kerta kaikkiaan kiinnosta. Toisaalta kyllä listani on heijastettava myös esteettisiä mieltymyksiäni: mieluummin siis Leevi Lehto kuin Panu Rajala (mikä ei tarkoita, ettenkö lukisi ja seuraisi tämän tästä myös listaltani puuttuvien blogeja.) No joo, toivon että mainitut kaksi ihailijaani pystyvät näkemään tämän kaiken läpi ja pysyttelemään sen ulkopuolella.

Parasta jatkoa sinne Vakka-Suomeen! (Pitäisikö kannattaa Pihlakoskea Urheiluliiton johtoon?)

K. (thtpk)

2:00 ip.  
Blogger Iines said...

pst K,

jos minua tarkoitit tuolla Vakka-Suomi-kommentilla, niin kuin tulkitsen, niin olen sieltä vain kesäisin. En siis ole oikein jyvällä tuosta Urheiluliiton johtohommasta.

*hymyilee kesäisesti*

t. i-iines

PS Miten jonkun suosikkilistan voi "nähdä"? Siis sen anonyymin Blogilista.fi:n jutun?

4:53 ip.  
Blogger KK said...

En minäkään tuosta SUL-hommasta niin kauhean kiinnostunut ole (paitsi tietysti siinä mielessä, että liiton entisiä puheenjohtajia ovat olleet niin UKK kuin oma isäni), kunhan pudotin sen ainoan ugilaisen nimen jonka tunnen.

Ja mitä suosikkilistojen näkemiseen tulee, tarkoitin tietysti näitä sinun ovensuulistojasi, en kunkin blogilistakäyttäjän omia henkilökohtaisia listoja, tietenkään.

8:22 ip.  
Anonymous Kirsti said...

Minä olen tällainen suunsoittajakirjailija joka käyn säätämässä esteettistä makuani itseäni fiksumpien blogeissa ihan säännöllisesti ja nyt tilasin jopa Parnassonkin, että ehkä toivo ei ole kohdallani menetetty. En silti taida olla kumpikaan noista salaperäisyyden verhoamista lukijoistasi.

12:00 ip.  
Anonymous Susu Petal said...

Luen epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta en ole aamuvirkku, enkä Vaasan seudulta.

2:29 ip.  
Anonymous minh said...

Jos seuraat noin montaa linkkiä, kuin sinulla sidebarissasi on, tulee uusia vieraita varmaan aikamoista tahtia. Varsinkin jos linkität. Minä vissiin en ole linkannut, mutta tänne jostain syystä aina päädyn jotain kautta...ehkä siksi, että kiinnostaa!
-minh-

8:55 ip.  
Blogger KK said...

Seuraan kyllä, mutta useimmiten Blogilistan suosikkien kautta, joten jälki tulee sieltä, ei omastani. Pitäisi varmaan käyttää omaa listaa, niin muut eksyisivät useimmin luokseni.

9:27 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home