torstaina, lokakuuta 27, 2005

Suosio siellä, allikko täällä

Tiedän, että omista suosikkilistoistaan kirjoittaminen johtaa tekijänsä hankaluuksiin, mutta teen sen silläkin uhalla.

Jaottelen suosikkiblogini seuraavasti:

1) Poetry Blogs: Tähän kategoriaan olen listannut blogit, jotka sisältönsä ja muiden referenssiensä puolesta tulevat lähelle omaani. Ne edustavat minun heimoani.

2) Finnish Blogs: Hyvin kirjoitetut, aihepiiriltään tai käsittelytavaltaan mielenkiintoiset (suomalaiset) blogit, joissa käsitellään paljon myös kirjallisuutta.

3) Omat suosikit: Blogilistalle ilmoitetut blogit, jotka olen eri syistä ruksannut suosikeikseni ja joita luen päivittäin. Ruksattuja blogeja on kaikkiaan satakunta, ja joukossa on paljon sellaisia, jotka saattaisivat hyvinkin kuulua myös edelliseen kategoriaan. En kuitenkaan ole halunnut paljastaa kaikkia omituisia intohimojani, en myöskään luetteloida blogeja, jotka eivät ole lähellä sydäntäni, mutta joiden seuraamista pidän yhtä kaikki velvollisuutenani.

4) Odd Balls: Blogit, joita vilkuilen satunnaisesti, lähinnä muiden viitoittamana.

Muuten olen sitä mieltä, että huhut blogien kuolemasta ovat vahvasti ennenaikaisia. Näin siitäkin huolimatta, että kovin pieni prosentti vakavasti kirjoittamiseen suhtautuvista (suomalaisista kirjailijoista) on valinnut sen julkaisualustakseen, toisin sanoen nähnyt niiden esteettiset tai yhteisölliset mahdollisuudet.