perjantaina, lokakuuta 28, 2005

Maailmalle

Suomalaisen runouden avautumista maailmalle ja maailman avautumista suomalaiselle runoudelle on aina tervehdittävä ilolla. Siksi julkaisenkin tässä keskeiset osat sähköpostitse saapuneesta tiedotteesta.
Turkulaiset runoilijat Esa Hirvonen ja Tapani Kinnunen ovat tehneet kustannussopimukset Englannissa julkaistavista runokokoelmista.

Esa Hirvosen kokoelma on yhteiskokoelma Darlingtonissa asuvan Jo Colleyn kanssa. Kokoelman nimi on "Punchdrunk — Pökerryksissä", ja se julkaistaan Englannissa loka-marraskuun vaihteessa 2005.

Tapani Kinnusen kokoelma on yhteiskokoelma Newcastlessa asuvan palkitun runoilijan Angela Readmanin kanssa. Toistaiseksi nimeämätön kokoelma julkaistaan Englannissa helmikuussa 2006.

Kaikki kokoelmien runot ovat suomeksi ja englanniksi. Esa Hirvosen ja Jo Colleyn teoksen Suomen julkaisu tapahtuu Varsinais-Suomen runoviikolla lauantaina 12.11. ravintola Dynamossa (Turku). Paikalla ovat niin Esa Hirvonen kuin Jo Colley.

Kokoelmien käännöstyöstä vastaa mm. Kalle Niinikangas, jonka oma yhteiskokoelma toistaiseksi nimeämättömän brittirunoilijan kanssa julkistetaan Englannissa maalis-huhtikuun vaihteessa 2006.

Kokoelmien runot ovat uusia. Lisätietoja löytyy kustantaja Ek Zubanin www-sivuilta.

Kaikkia teoksia tullaan levittämään myös Suomessa ja kaikki kokoelmilla esiintyvät brittirunoilijat tulevat julkistamisten yhteydessä vierailulle Suomeen.
Onneksi olkoon!