sunnuntaina, elokuuta 07, 2005

Loma päättyy, villitys jatkuu

Kuuden viikon siunattu kesälomani on sitten päättymässä. Se on pitkä aika, vaikka onkin ohi yhdessä hujauksessa. Oikeastaan vasta eilen tajusin, kuinka pitkä se on. Kun loman aloittaa juhannukselta ja palaa töihin elokuun toisella viikolla, huomaa kokeneensa kolme vuodenaikaa samassa paketissa. Kesäkuuhan on vielä kevättä, ja elokuussa syksyn merkit ovat jo ilmassa. Siihen väliin mahtuu kesä.

Mutta ei surkutella sitä. Katsotaan mitä vuoden aikana on saatu aikaan. Bloggerin statistiikka ilmoittaa, että viime vuoden kesäkuussa aloittamaani Muisti|kirjaan on kertynyt yhteensä 505 merkintää. Blonde on Blonde starttasi syyskuussa 2004, ja yhdessätoista kuukaudessa olen julkaissut siellä yli 400 kuvaa. Uusia lauseita kokosin puolen vuoden ajan tammikuusta juhannukseen, yhteensä 801 käsin poimittua löytöä. Varjofinlandia eli vain huhtikuusta kesäkuulle, mutta lauseita karttui sitäkin enemmän, kaikkiaan 1153. Syksyn ja kevään väliin sijoittui myös Poem in Reverse, takaperoisesti lopusta alkuun kirjoittamani pitkä runoelma, sekin ihan kelpo kirjan mittainen.

Tämä siis kaikki saman vuoden aikana, jolloin täytin 50 vuotta. Voi olla, että aikani ja tarmoni olisi voinut jakaa toisinkin, mutta olkoon. Mieluummin tällainen versio viidenkympinvillityksestä kuin ei mitään. Sitäpaitsi sama meno tuntuisi jatkuvan. Toivoa sille!